021-58438داخلی 1

بروزرسانی: 26 خرداد 1404
دیجیتال مارکتینگ چیست؟ | آموزش جامع بازاریابی دیجیتال
محتوا انواع مختلفی دارد؛ مثلِ محتوای متنی، محتوای ویدئویی، محتوای تصویری. ولی برای شروع یک کسب وکار، محتوای متنی به دلیل پراستفاده بودن و توجه گوگل به آن اهمیت بیشتری دارد، پس ابتدا تمرکزتان را روی این بخش بگذارید.
خب این تصور کاملاً اشتباه است. پیامک یک ابزار ارتباطی فوق العاده است. ابزاری ساده و پر سرعت که اجازه می دهد یک پل ارتباطی قوی میان شما و مشتریان شکل بگیرد. بازاریابی پیامکی یکی از شیوه های زودبازده و کم هزینه در بازاریابی است و تاثیر بسیار آن در برندینگ و افزایش فروش غیر قابل انکار است؛ منتها به شرط آنکه با اصول آن آشنا باشید و روش صحیح استفاده از آن را بدانید.
از گوشی که خرید هاید راضی هستید و هرکسی می پرسد ار کجا خریدی نام فروشگاه اینترنتی را می گویید. فرضاً گلس و قاب برای گوشی نخریده اید. در همان روز پیامکی از طرف فروشگاه اینترنتی دریافت می کنید که گلس و قاب های این مدل ۳۰ درصد تخفیف خورده اند. گلس و قاب را هم از همین فروشگاه سفارش می دهید. در پیامک تبلیغ لینک صفحه اینستاگرام فروشگاه هم گذاشته اند؛ بعد از نگاهی به صفحه اینستاگرام از محتوایش خوشتان می آید و دنبالش می کنید.
به طور کلی تبلیغات در گوگل به صورت کلیکی یا PPC انجام می شود. به ازای هر کلیک، مبلغی از حسابتان کم می شود و تا زمانی که شارژ حسابتان به پایان برسد، تبلیغ شما در نتایج جستجو حضور خواهد داشت.
لطفا به این سوال جواب بدهید: چند نفر می شناسید که از هیچکدام از شبکه های اجتماعی استفاده نکنند؟ در مورد خودم بیش از 90 درصد افرادی که میشناسم لااقل از یک شبکۀ اجتماعی مثل اینستاگرام یا تلگرام استفاده می کنند.
کسب و کارها برای تعامل کردن با مخاطبانشان از ابزارهای مختلفی استفاده می کنند. یکی از مهم ترین هایش تعامل در شبکه های اجتماعی است که خودتان می دانید؛ لایک می کنند، کامنت میگذارند، سوال میپرسند و ...
نقش دیجیتال مارکتینگ در این مرحله به چند بخش قابل تقسیم است. اول باید مقالات یا ویدیو مطابق نیاز شما تهیه و منتشر کرده باشد. این بخش کار همان بازاریابی مبتنی بر محتوا است. دوماً وبسایت یا هر نوع بستر دیگری که برای انتشار محتوا در نظر گرفته شده باید سئو (SEO) باشد. به زبان ساده یعنی صفحه یا وبسایت در میان هزاران نتایج جستجوی گوگل رتبه بالایی بگیرد.
مرحله دوم: مقایسه
سرچ کنسول ابزاری است که حضور وبسایت ها در نتایج جستجوی گوگل را رصد و عیب یابی می کند. با سرچ کنسول می توانید ببینید کاربران با جستجوی چه کلیدواژه هایی به سایت شما وارد می شوند، رتبه صفحات شما در نتایج جستجو چطور است و در کل وبسایت شما از نظر گوگل در وضعیت مناسبی هست یا نه. در مقاله «آشنایی با سرچ کنسول» این ابزار را به صورت کامل معرفی کردیم.
گوگل آنالیتیکس
به صورت کلی، هر کاری که شما در آن از ابزارهای دیجیتال (مثل ایمیل، سایت، پیامک و...) برای تبلیغات، فروش، نظرسنجی یا معرفی محصولات یا خدماتتان استفاده کنید، نوعی بازاریابی دیجیتال است.
اگر گوشی باز نیستید و از مدل های جدید عرضه شده خبر ندارید، با جستجوی عبارت هایی مثل: «بهترین گوشی های جدید»، «بهترین موبایل زیر ۵ میلیون»، «گوشی سامسونگ ۲۰۲۰» سعی می کنید تا فهرستی از مدل های قابل انتخاب را پیدا کنید.
مدیریت تبلیغات در گوگل خودش به تنهایی یک تخصص و شغل در حوزه دیجیتال مارکتینگ است.
خب مقاله ما تا اینجا کارش تمام است اما بیایید در ادامه با یک مثال می بینیم که بازاریابی دیجیتال در عمل چه کمکی به کسب و کارها و افراد می کند.
بازاریابی دیجیتال در عمل چه کار می کند؟
وبسایت اصلی ترین پایگاه مشتریان شماست!.\xa0دیگر نمی توانید مثل کسب وکارهای سنتی با استخدام یک فروشنده چرب زبان مشتریان را جذب کنید! پس باید کاری کنید که مشتری جذب خودِ وبسایت شود.
برای اینکه خیلی راحت همین اول کار کل ماجرا دستتان بیاید، ویدئوی زیر را حتماً ببینید؛ در این ویدئو سعید رهبری به زبان ساده توضیح می دهد که دیجیتال مارکتینگ یعنی چه و به درد چه کسانی می خورد؟
دنیای دیجیتال مارکتینگ واقعاً گسترده است. از اصول اولیه بازاریابی دیجیتال که پایه فروش اینترنتی است شروع می شود تا لحظه ای که فروش میلیونی خود را رصد می کنید.
دو ابزار تحلیل در دیجیتال مارکتینگ که شما هم آن ها را خوب می شناسید، گوگل سرچ کنسول، و گوگل آنالیتیکس هستند. این دو ابزار برای گوگل هستند که عاشق اطلاعات و تحلیل رفتار کاربر است.
این یکی را هم مطمئنم زیاد با آن برخورد داشته اید. گاهی\xa0 روی سیستم شما نوتیفیکیشن محصولات یا مطالب جدید نشان داده می شود بدون اینکه حتی به اینترنت وصل باشید. این نوع از تبلیغات، تبلیغات نوتیفیکیشن هستند که به Push notification هم شناخته می شود. البته در این نوع از تبلیغ از کاربر برای ارسال نوتیفکیشن اجازه گرفته می شود.
به طور کلی فعالیت در شبکه های اجتماعی (از جمله اینستاگرام، لینکدین، توئیتر و فیسبوک) دایره مخاطبان شما را بزرگتر می کند و تاثیرات بلندمدتی در برندسازی و تبلیغات دارد. برای مثال بسیاری از برندهای کوچک و بزرگ با همکاری اینفلوئنسرهای اینستاگرام (افراد تاثیرگذار اینستاگرام) محصولاتشان را در ذهن مردم جا می اندازد و آن ها به خرید تشویق می کنند.
بعد از کلی تحقیق به یک انتخاب نهایی می رسید. قیمت ها، گارانتی و لوازم جانبی را هم بررسی می کنید و در نهایت تصمیم می گیرید از یک فروشگاه نه چندان مشهور خرید کنید.
شبکه های اجتماعی به دلیل پرطرفدار بودن و حضور کاربران زیاد، کمک می کنند که کسب و کار شما دیده شود. از دور وش این شبکه ها به کسب و کار شما کمک می کنند؛ یا اول راه هم هستید و می خواهید خیلی کم هزینه کسب و کارتان را شروع کنید. یا کسب و کار دارید و از شبکه های اجتماعی برای رشد کارتان استفاده می کنید.
و سایر پلتفرم ها:
ما در دیجیتال مارکتینگ دو رویکرد کلی داریم: بازاریابی برونگرا و بازاریابی درونگرا.
البته این نکته را هم بگویم که کارکرد اصلی ایمیل مارکتینگ پرورش و حفظ سرنخ های فروش است؛ نه برای به دست آوردن سرنخ های جدید. یعنی شما با استفاده از این روش می توانید کاربرانی که قبلاً ایمیل خودشان را در اختیار شما قرار داده اند هدف گیری کرده و احتمال خرید آن ها را افزایش دهید. برای اطلاع بیشتر می توانید مقاله زیر را مطالعه کنید.
یک استراتژی دیجیتال مارکتینگ موفق با ساخت یک وبسایت جذاب و کاربردی آغاز می شود! سه چیز در روند بازاریابی دیجیتال سایت شما مهم است. رابط کاربری، تجربه کاربری و ریسپانسیو بودن.
\xa0
کانال های اصلی دیجیتال مارکتینگ کدامند؟
برای مطالعه بیشتر، به هیچ وجه مطالب صفحۀ «آموزش های شبکه های اجتماعی» را از دست ندهید.
ایمیل مارکتینگ (Email Marketing) و یک فروش بی حاشیه
شاید بگویید نیازی به سایت ندارم، با یک پیچ اینستاگرامی زیبا هم می توانم محصولاتم را بفروشم. در جواب باید بگویم، بله!\xa0 اما اگر فردا این پیچ به هر دلیلی از دسترس خارج شد، مشتریان دیگر چگونه می توانند شما را پیدا کنند؟ پیشنهاد می کنیم که حتماً ویدیو زیر را نگاه کنید تا جواب تمام سوال هایتان را بگیرید.
شبکه های اجتماعی:
هر چند تبلیغات گوگل یکی از موثرین و هدفمندترین روش های تبلیغاتی در دنیاست، اما دقت کنید که تبلیغات گوگل به هیچ عنوان جای سئو را نمی گیرد .زیرا تبلیغ شما تا زمانی نمایش داده می شود که پول پرداخت کنید. بنابراین در کنار استفاده از این روش، سئو را فراموش نکنید.
تبلیغات در گوگل خود به دو دسته تقسیم می شود:
- تبلیغات نمایشی: در این روش تبلیغ شما در سایت ها و اپلیکیشن های همکار گوگل (مثل یویتوب) نمایش داده می\u200eشود.
- تبلیغات در جستجو: گوگل تبلیغ شما را در صفحۀ نتایج خود (SERP) به نمایش می گذارد.
محتوای ایمیل ها در هر کسب وکاری فرق می کند، ولی برای این که عملکرد موفق تری داشته باشید ما با توجه به تجربۀ خودمان چند پیشنهاد برای شما داریم:
- ایمیل خوشامدگویی هنگام عضویت
- ارسال پیشنهادات ویژه
- ایمیل تشکر بعد از دانلود و پیشنهاد محتواهای مشابه
پیشنهاد می کنیم بعد از آشنایی اولیه اگر قصد دارید یک دیجیتال مارکتر حرفه ای شوید در «دوره جامع دیجیتال مارکتینگ نوین» شرکت کنید. این دوره یکی از بهترین منابع دیجیتال مارکتینگ ایران است که تمامی سرفصل های مهم بازاریابی دیجیتال را پوشش می دهد. برویم سراغ بخش های مختلف دیجیتال مارکتینگ
بازاریابی محتوایی، شاخه اصلی قدرت در دیجیتال مارکتینگ
بازاریابی پیامکی برای آن دسته از کسب و کارهایی که هنوز اول راه هستند و نمی خواهند هزینه بالایی را صرف تبلیغات کنند، یک گزینۀ عالی است.
گوگل سرچ کنسول
بازاریابی برونگرا به زبان ساده یعنی «اول ما به سراغ مشتری برویم.» مثلاً وقتی از جلوی مغازه ای رد می شوید و فروشنده سعی می کند شما را به داخل مغازه بکشاند یا وقتی که هنگام تماشای برنامۀ مورد علاقه تان تبلیغات بازرگانی پخش می شود، در واقع آن کسب وکار به سراغ شما آمده است. روش هایی مثل رپورتاژ آگهی یا تبلیغات بنری زیرمجموعۀ این نوع بازاریابی\xa0 هستند.
چون تعداد ایمیل های اسپم (یا جَفنگ) که برای کاربران فرستاده می شود خیلی زیاد است. به همین خاطر اگر ایمیل شما حاوی مطالب ارزشمند و مهمی برای کاربر نباشد به احتمال زیاد سر از سطل آشغال درخواهد آورد! پس باید روی زمان ارسال، تعداد و محتوای ایمیل خود دقتی دوچنان داشته باشید تا کاربران ایمیل شما را اسپم تلقی نکنند.
اینجا سئو (SEO) وارد عمل می شود. سئو به معنی بهینه سازی سایت برای موتورهای جستجو است. وقتی سایت و محتوای آن برای موتورهای جستجو بهینه شده باشد، در جایگاه های نخست نتایج جستجوی کاربران (در صفحۀ SERP) قرار می گیرید؛ و بدیهی است که هر چقدر جایگاه شما در این فهرست بالاتر باشد، مخاطبان بیشتری جذب سایت تان خواهند شد. جذب مخاطب بیشتر، مساوی است با فروش بیشتر و سود بیشتر.
گوگل آنالیتیکس یا همان آنالیز مهم ترین ابزار تحلیل در دیجیتال مارکتینگ است که هر وبمستری باید بلد باشد.
حتما بخوانید: بازاریابی محتوا چیست و چگونه انجام می شود؟
سئو (SEO)؛ از هیچ تا لینک یک
بازاریابی محتوا یعنی جذب مخاطب از طریق تولید محتوای باکیفیت و سئو شده، و هدایت او به سمت خرید از سایت